Werkwijze

MN verzorgt fiduciair vermogensbeheerder voor de Nederlandse pensioenfondsen PMT, PME, Koopvaardij, MTT, Essity, Forbo en Cargill. Wij leveren integraal beleggingsadvies, portefeuilleconstructie en uitvoering. Van het totaal belegde vermogen beheren wij ongeveer de helft intern, de andere helft wordt onder onze regie belegd door externe fondsmanagers. 

Onze vakmensen vertalen de doelstellingen van onze opdrachtgevers naar een beleggingsportefeuille. Onze experts op het gebied van bijvoorbeeld ESG, de macro-economie of private equity werken vanaf begin af aan samen aan complete beleggingsoplossingen. Het samenwerken in ketenteams, in combinatie met onze niet-commerciĆ«le achtergrond, zorgt ervoor dat we telkens weer opnieuw het beste resultaat leveren. De ene keer is de uitkomst dat we de beleggingen bij MN zelf uitvoeren voor de klant, de andere keer dat we een mandaat opzetten bij een externe fondsmanager en de voortgang nauwlettend monitoren. 

Onze deskundigen zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen en nieuwe markten, zodat we hier snel en wendbaar op kunnen inspringen. 

Wij beleggen namens onze opdrachtgevers onder meer in Nederlandse hightechstartups, betaalbare huurwoningen en schone energie. Door onze lange staat van dienst in pensioenbeleggen, kennen we de wereld van de sociale partners goed. We werken op dit moment exclusief voor zeven Nederlandse pensioenfondsen en hanteren geen winstoogmerk. Dit stelt ons in staat om voor de volle honderd procent in het belang van het pensioenfonds en haar achterban te werken, en in nauwe samenwerking te komen tot het ideale beleggingsbeleid.  
 

Wij noemen dat: fiduciair vermogensbeheer zoals het bedoeld is.  

Werken bij MN


Bij MN werk je aan de wereld van morgen. Wil jij deel uitmaken van een dynamische en vooruitstrevende organisatie? Ontdek dan onze vacaturewebsite voor uitgebreide informatie over onze vakgebieden, arbeidsvoorwaarden, en natuurlijk de actuele vacatures.

Onze vakgebieden zijn: IT, Vermogensbeheer, Finance, Risk & Compliance en centrale afdelingen. 

Top